Heartbeat Corvette Club

Meeting Noord/West

Datum
Tijd
tot
Locatie


Hoofdgracht 3
1781 AA    Den Helder

Navigatie: Google Maps  | Waze

Over Het Marine museum

Het Museum is gevestigd op de Oude Rijkswerf, ook wel Willemsoord genoemd. Het terrein is van de Koninklijke Marine, die sommige gebouwen nog altijd in gebruik heeft. 

De Stichting Koninklijke Defensiemusea is de overkoepelende organisatie van de vier defensiemusea: het Mariniersmuseum in Rotterdam, het Marechausseemuseum in Buren, het Nationaal Militair Museum in Soesterberg en het Marinemuseum in Den Helder.

GEZAMENLIJKE MISSIE EN VISIE

In Nederland leven we inmiddels al meer dan zeventig jaar in vrijheid. De krijgsmacht en onze militaire geschiedenis zijn daardoor voor veel Nederlanders steeds meer op afstand komen te staan. Toch hebben conflicten in de wereld om ons heen grote invloed op onze samenleving, nu en al eeuwenlang.

Nederland is in belangrijke mate gevormd door zijn militaire geschiedenis. De internationale missies, de Koude Oorlog, de Tweede Wereldoorlog, de Napoleontische tijd, het Rampjaar, de Tachtigjarige oorlog en vele andere periodes van strijd of dreiging hebben grote invloed gehad op ons staatsbestel, onze grenzen, ons landschap, onze cultuur, ons DNA. Het is een geschiedenis van hoogtepunten en diepe dalen, destructie en wederopbouw, overwinningen en nederlagen, die in vele lagen doorwerkt in onze samenleving. Tot op de dag van vandaag. Ons militaire verleden zit ons dichter op de huid dan we vaak denken.

Daar ligt onze museale taak. Wij vergroten het historisch en actueel besef over de impact van oorlogen op onze maatschappij. Dat onze krijgsmacht al eeuwen sterk verbonden is met Nederland. Het leert ons publiek dat onze vrijheid en vrede niet vanzelfsprekend zijn en dat we met elkaar moeten (blijven) beschermen wat ons dierbaar is. Onze missie op die manier bij te dragen aan een vrijheidsbewuste en weerbare samenleving.Om bovenstaande redenen hebben wij als HCC voor deze locatie gekozen en een interessant programma opgesteld.

PROGRAMMA

12:00 uur: Ontvangst HCC-leden

13:30 uur: Rondleiding in 4 groepen door het museum, inclusief het bezoek aan de onderzeeboot

15:30-17:00 uur: Mogelijk om zelf individueel het museum verder te verkennen.

17:00 uur: Sluiting

Toegang HCC-leden is gratis, introducees en/of partners € 10,-. (op vertoon van een Museumkaart (kan gekocht worden in het museum), VriendenLoterij VIP-kaart, Defensiepas, Veteranenpas, Postactievenpas, MOD-kaart, ICOM kaart is de entree ook gratis voor niet-HCC leden.

Consumpties zijn voor eigen rekening voor alle deelnemers.

Tijdens deze meeting is niet in een tourrit voorzien.

Parkeerplaats P2 is gereserveerd voor HCC-Corvettes.

Hopend op een prachtige meeting en een mooie opkomst!