Heartbeat Corvette Club

Meeting West

Datum
Tijd
tot
Locatie


Hoekeindseweg 95
2665 KC    Bleiswijk

Navigatie: Google Maps  | Waze

Let op! Aanmelden voor deze meeting is noodzakelijk! VOL = VOL

Aanmelden kan t/m 19 mei 2024

(zie onderaan)

Let ook op de aanvangstijd: 11.00 uur!

Dutch Packard Collection

Op 10 maart 2015 kocht Bert Roubos zijn eerste Packard en op 30 april 2015 de tweede. In Amerika bezocht hij met zijn echtgenote Louise het Packard Museum in Warren, later ook in Dayton en natuurlijk het oude Packard Plant in Detroit en de Proving Grounds. De liefde voor Packard groeide! Bert besloot er helemaal voor te gaan. Zijn oude bedrijfspand werd verbouwd voor de verzameling en al snel moest weer verder verbouwd worden omdat de collectie zich in rap tempo uitbreidde. Naarmate de kennis van Packard toenam, nam ook zijn belangstelling en bewondering toe voor de vooroorlogse Packards. Dat waren toch de echte pronkstukken!

De benedenverdieping begon met zo’n 30 Packards overvol te raken op het moment dat de Corona-Crisis begin 2020 uitbrak. Dat was een mooie gelegenheid om de  verzamelhobby opnieuw te verbinden met mijn verbouw-hobby. Reizen zat er voorlopig toch niet in. Met de verdieping was nog wel wat mogelijk en met onze architect kwam hij tot een plan, wat uiteindelijk gedurende 2021 resulteerde in een mooi museum.

De laatste Packard die in Detroit werd gebouwd is van 1956 waarna de productie overging naar Studebaker. In de verzameling natuurlijk ook een op Studebaker gebaseerde Packard Hawk van 1958. Een lelijke auto? Toch heeft het model in Amerika een grote schare van liefhebbers. De stekker werd er in 1958 uitgetrokken bij Packard. Even was er met het idee gespeeld om de Franse automobiel Facel Vega Exellence als de nieuwe Packard te lanceren, maar daar heeft Daimler Benz, die inmiddels met Studebaker-Packard samenwerkte, een stokje voor gestoken omdat die naast hun luxe Mercedes teveel concurrentie zou opleveren.

Nu is een Facel Vega een waanzinnig mooie auto en de link met Packard gaf Bert een mooi excuus om een in revisie verkerende Exellence in Frankrijk te kopen. JB Classic Cars heeft hem opgehaald en afgebouwd, wat een juweel van een auto! Wat zou er met het merk Packard zijn gebeurd als dit idee was doorgezet? Zou Packard dan nog hebben bestaan? En Facel Vega?

De auto’s die hier zijn genoemd (en veel meer) zijn natuurlijk te zien in de Dutch Packard Collection. Je treft Packards van 1922 tot 1958. Maar ook de enige echte Packard die na 1958 is gebouwd, de “one of a kind” van 1999, de Centennial Packard. Naar Nederland gehaald en alleen te zien in de Dutch Packard Collection!

De collectie bestaat uit 35 Packards, een Facel Vega en een Opel Kadett. Wat het verband met deze “vreemde eenden in de bijt” is, wordt duidelijk tijdens de meeting!

Met een bezoek aan de Dutch Packard Collection bieden wij onze HCC leden wederom een prachtige locatie voor een gezellige en informatieve bijeenkomst.

En last-but-not-least sluiten wij het bezoek af met de eerste toerrit van dit seizoen vanuit het groene hart naar de bollenstreek!

De meeting

De routebeschrijving van de toerrit wordt ter plaatse uitgereikt en blijft dus nog even een verrassing. De totale afstand zal circa 64 km zijn en neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Eerder afhaken is altijd mogelijk, bij voorkeur vanaf het verzamelpunt halverwege de route.

Voor deze meeting is aanmelding verplicht (vanwege de beperkte ruimte op de locatie)  met maximaal 1 introducee per HCC lid.

Het bezoek aan de Dutch Packard Collection is inclusief koffie/thee en gebak.

Daarnaast zal er een goodiebag (1 per auto) worden uitgereikt voorzien van enkele versnaperingen voor onderweg aan diegenen die deelnemen aan de toerrit. Om de veiligheid te enigszins te garanderen adviseren wij met klem om met maximaal 4 Corvettes in groepsverband aan de toerrit deel te nemen.

Het programma

11:00 uur: Ontvangst HCC-leden bij de Dutch Packard Collection

11:30 uur: Rondleiding Dutch Packard Collection

13:30 uur: Start toerrit op locatie Dutch Packard Collection

15:00~ uur: Einde toerrit en meeting

Info

Toegang HCC-leden is gratis, inclusief maximaal 1 introducee of partner.

Aanmelding is verplicht, uiterste aanmelddatum: 19 mei 2024.

Let wel: VOL = VOL dus wees er snel bij!

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar ln.ettevroctaebtraeh@tsew met daarin je LIDNUMMER, NAAM en met HOEVEEL PERSONEN je komt (max 1 introducé(e) per lid)

Hopend op een prachtige meeting en een mooie opkomst!