Heartbeat Corvette Club

Club

Over de club

De Heartbeat Corvette Club is een jonge, vriendelijke club die meetings organiseert, een eigen clubblad uitgeeft en leden helpt met elke denkbare vraag over de Corvette.

We hebben inmiddels zo'n 500 leden, dus u maakt snel vrienden die u kunnen helpen met (technische) vragen en waarmee u lekker kunt kletsen over deze erg besmettelijke ziekte, "Corvette-fever" genaamd.

De club is opgericht in februari 1993, het jaar dat de Corvette 40 jaar bestond, voor en door liefhebbers van de Chevrolet Corvette. Het is de enige club in Nederland die zich alleen met de Corvette bezig houdt.

Er zijn leden met een auto, die deze graag tonen op een meeting (gemiddeld 6 per jaar door heel Nederland) en daar ook elkaars auto willen bewonderen. Er zijn echter ook leden die geen auto hebben en er misschien ooit wel eens eentje willen kopen.

Tenslotte zijn er nog de leden die geen auto hebben en er ook nooit een zullen kopen, zij willen alleen zoveel mogelijk te weten komen over de auto, modellen verzamelen of documentatie sparen.

U ziet: voor elk wat wils. Wilt u graag zien wat wij bedoelen, kom dan gewoon eens gezellig naar een van onze meetings, het bijwonen is immers gratis!

Wat kan de club voor u betekenen?

Bent u bang dat een hobby als deze misschien financieel niet haalbaar is of wilt u graag weten wat een mooie auto ongeveer zou moeten kosten? Praat eens met enkele leden die zo’n auto hebben en u krijgt snel een indruk; het kan best meevallen, als u zichzelf eerst goed oriënteert.

Heeft u een Corvette op het oog, maar bent u bang voor een miskoop? Binnen onze club zijn er verschillende personen die u technisch advies kunnen geven en u kunnen attenderen op dingen waarop u moet letten bij aankoop. Ga niet alleen af op een ANWB-keuring! Deze keuring is perfect voor een Golf of een Astra, maar een Corvette heeft vaak hele andere aandachtspunten, waardoor een auto soms onterecht wordt goed- of afgekeurd. Daarnaast rekent de ANWB per cilinder, dus dat is bij de Corvette een duur geintje. Laat een mogelijke kandidaat eens bekijken door een liefhebber of laat de auto eens keuren door een Corvette-specialist.

Bent u gewoon geinteresseerd in de Corvette en wilt u graag wat informatie of een meeting bijwonen? Kom gewoon eens kijken op een meeting en snuffel wat rond, vraag wat informatie, bekijk ons clubblad en praat eens met wat leden. Maar vooral: geniet van de auto's! Op een goede meeting vindt u vaak meer dan 100 Corvettes in alle soorten, leeftijden en uitvoeringen.

Het lidmaatschap

Het lidmaatschap kost € 55 per jaar. Na aanmelding via een inschrijfformulier en na betaling volgt registratie en toezending van de clubpas.

Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Als u lid wordt na 1 augustus kost het lidmaatschap voor dat jaar nog slechts € 30.

Bij betaling per automatische incasso worden geen extra kosten in rekening gebracht. Geeft men liever de voorkeur aan een faktuur dan wordt daarvoor € 2,50 per jaar extra in rekening gebracht.

Als u lid bent krijgt u vier keer per jaar het zeer informatieve clubblad met allerlei info en mag u gratis onze meetings bezoeken met auto en meedoen aan alle georganiseerde evenementen aldaar (toerrit, behendigheidstest, barbecue, enz.). Voor sommige activiteiten kan een extra bijdrage gevraagd worden.