Heartbeat Corvette Club

In memoriam: Ben Scholten

Gepubliceerd op

Ben Scholten

27 december 1957 – 13 februari 2020

Op 13 februari 2020 is erelid Ben Scholten na een ziekbed van 3 maanden overleden. Ben had een enorme passie voor Corvettes en stond in 1993 aan de wieg van de Heartbeat Corvette Club. Hij was ook de 1e voorzitter van onze club en dat is hij tot 2003 geweest. Hij zorgde voor een goede sfeer binnen de club en liet iedereen zich welkom voelen. De club groeide dan ook in snel tempo tot zo’n 500 leden.

De jaren onder zijn voorzitterschap hebben voor veel leden herinneringen en vrienden voor het leven gebracht. De feestavonden in die tijd waren legendarisch met als hoogtepunt de tombola, waar zijn vrouw Ingrid op onnavolgbare wijze in het Utrechts de Teeee-Shiiirts aankondigde als prijs.

Ook was Ben de grote stimulator achter de “5 landen tours”, die hij samen met wijlen Jeff Dassen en het toenmalige bestuur organiseerde. Wat een prachtige ritten waren dat en wat zijn we op mooie plekken geweest. En wat hadden we ook daar prachtige feesten. En niet te vergeten, deze ritten waren feitelijk de voorloper van het huidige FAME, wat nog steeds druk bezocht wordt.

Voor Ben waren de regels soms ook ondergeschikt aan het doel. Een goed voorbeeld daarvan was de meeting in Almere voor stichting Opkikker. Mensen konden daar tegen betaling ritjes meerijden in Corvettes en de opbrengst was voor de Stichting. Dat de vergunning voor deze meeting er niet was, deerde Ben niet. Doorgaan moest het en doorgegaan is het. Mooi detail, een vader en dochter die daar wellicht voor het eerst in een Corvette reden, zitten nu in het bestuur van de club of helpen met de clubstand. De dochter reed daar trouwens als klein meisje met Ben mee in zijn gele C4 convertible. Zo is zijn invloed nog steeds aanwezig in de club.

En natuurlijk moeten we Spike, het hondje van Ben en Ingrid niet vergeten. Spike was er altijd bij en kreeg op een gegeven moment zelfs zijn eigen column in het clubblad. In die column beschouwde Spike het reilen en zeilen binnen de club, vanuit zijn honden-oogpunt.

De manier waarop Ben de club geleid heeft, was voor mij de inspiratie om ook voorzitter van deze mooi club te worden in 2005.

Ben, dank je wel voor alles wat je voor de Heartbeat Corvette Club hebt gedaan en betekend. En Ingrid, veel sterkte met dit grote verlies. 

Wim

 

Dutch Corvette Supplies Parts SpecialistArtonAutoschade W. vd Waal